krem juha od avokada sa spinata

Krem juha od avokada sa špinatom, kikirikijem i sezamom

sastojci

  • 3 kom avokada (500-600 g)
  • 100 g špinata
  • 50 g kikirikija
  • 10 g sezama
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 500 ml mlijeka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 limun
  • 3-4 šnite crnog kruha
  • 15 g soli

Način pripreme

01

Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi, ocijedite, ohladite i nasjeckajte. Avokado raspolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kocke.

02

U blender stavite sjeckani špinat i kocke avokada, blendajte, dodajte kiselo vrhnje, postupno dodajte mlijeko do željene gustoće. Juhu začinite solju i maslinovim uljem (20 ml).

03

Šnite crnog kruha narežite na kocke veličine 3 x 3 cm, stavite u lim za pečenje, pokapajte preostalim maslinovim uljem, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 5 – 8 minuta. Nasjeckajte kikiriki.

04

Juhu poslužite dobro ohlađenu, posutu kikirikijem i sezamom, po želji pikantirajte limunovim sokom. Uz juhu poslužite krutone od crnog kruha.

Kikiriki prije posipanja lagano prepržite, a umjesto mlijeka i vrhnja možete koristiti vrhnje za kuhanje.

podijeli

Proizvodi iz recepta