sastojci
- 300 g piletine bez kosti
- 1 žlica škrobnog brašna
- 30 g suhih shiitake gljiva
- 3 žlice ulja (sezamovo)
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica naribanog svježeg đumbira
- 2 žlice umaka od soje
- 20 g svježih klica soje
- sol
- crni papar
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žličica smeđeg šećera
- 100 g dimljenog tofu sira
- 1 zelena čili papričica
- svježi korijandar
- crispy za posluživanje
Način pripreme
Piletinu narežite na kockice, pospite jednom žlicom škrobnog brašna i promiješajte.
Suhe gljive prelijte prokuhanom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta.
Na zagrijano ulje (najbolje u woku) stavite piletinu i pržite je, uz miješanje, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte nasjeckani češnjak i naribani đumbir pa prelijte vodom.
Kad zakuha, dodajte ocijeđene i nasjeckane gljive, tekućinu u kojoj su se namakale sojine klice, sojin umak, smeđi šećer, rižin ocat, sol i papar.
Preostalo škrobno brašno razmutite u malo vode i umiješajte u juhu da se zgusne.
Tofu sir narežite na kockice i dodajte juhi pa kuhajte još 10 minuta. Zelenu čili papričicu narežite na kolutiće, a korijandar nasjeckajte.
Juhu poslužite posutu čilijem i korijandrom te s hrskavim crispyjem.
Kombinacija pilećieg mesa i povrća djeluje poput blagog antibiotika, a para koju udišemo dok jedemo toplu juhu vro je efikasna inhalacija.