sastojci

  • 300 g piletine bez kosti
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 30 g suhih shiitake gljiva
  • 3 žlice ulja (sezamovo)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica naribanog svježeg đumbira
  • 2 žlice umaka od soje
  • 20 g svježih klica soje
  • sol
  • crni papar
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 100 g dimljenog tofu sira
  • 1 zelena čili papričica
  • svježi korijandar
  • crispy za posluživanje

Način pripreme

01

Piletinu narežite na kockice, pospite jednom žlicom škrobnog brašna i promiješajte. 

02

Suhe gljive prelijte prokuhanom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta.

03

Na zagrijano ulje (najbolje u woku) stavite piletinu i pržite je, uz miješanje, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte nasjeckani češnjak i naribani đumbir pa prelijte vodom. 

04

Kad zakuha, dodajte ocijeđene i nasjeckane gljive, tekućinu u kojoj su se namakale sojine klice, sojin umak, smeđi šećer, rižin ocat, sol i papar. 

05

Preostalo škrobno brašno razmutite u malo vode i umiješajte u juhu da se zgusne. 

06

Tofu sir narežite na kockice i dodajte juhi pa kuhajte još 10 minuta. Zelenu čili papričicu narežite na kolutiće, a korijandar nasjeckajte. 

07

Juhu poslužite posutu čilijem i korijandrom te s hrskavim crispyjem.

Kombinacija pilećieg mesa i povrća djeluje poput blagog antibiotika, a para koju udišemo dok jedemo toplu juhu vro je efikasna inhalacija.

podijeli

Proizvodi iz recepta