sastojci
- 500 g fileta bijele ribe (oslić, brancin, orada...)
- 150 g dagnji
- 200 g lignji (očišćenih)
- 100 g kozica (očišćenih)
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
- 1 mrkva
- 5 cherry rajčica
- 1 svježa paprika
- 1 krumpir
- 1.5 l vode
- 3 lista lovora
- svježi peršin
- sol
- papar
- 1 žlica koncentrata rajčice
Način pripreme
U dubokom loncu zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko pržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i češnjak. Nakon 5 minuta dodajte lignje nasjeckane na kolutiće i dolijte 2 dl vode. Kuhajte na laganoj vatri.
Krumpir oljuštite i izrežite na ploške. Rajčice prerežite na polovice, papriku na komade srednje veličine, dodajte sve u lonac i podlijte ostatkom vode. Začinite sa soli, paprom i lovorom.
Nakon 5 minuta dodajte kozice, dagnje i sve kuhajte na laganoj vatri. Nakon još 15 minuta kuhanja dodajte ribu nasjeckanu na komade, 3 x 3 cm. Sve zajedno kuhajte još 20 minuta (juha ne smije ključati).
Skuhanoj juhi dodajte sitno nasjeckani peršin i poslužite uz kriške prepečenca.