sastojci

  • 500 g fileta bijele ribe (oslić, brancin, orada...)
  • 150 g dagnji
  • 200 g lignji (očišćenih)
  • 100 g kozica (očišćenih)
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 mrkva
  • 5 cherry rajčica
  • 1 svježa paprika
  • 1 krumpir
  • 1.5 l vode
  • 3 lista lovora
  • svježi peršin
  • sol
  • papar
  • 1 žlica koncentrata rajčice

Način pripreme

01

U dubokom loncu zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko pržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i češnjak. Nakon 5 minuta dodajte lignje nasjeckane na kolutiće i dolijte 2 dl vode. Kuhajte na laganoj vatri.

02

Krumpir oljuštite i izrežite na ploške. Rajčice prerežite na polovice, papriku na komade srednje veličine, dodajte sve u lonac i podlijte ostatkom vode. Začinite sa soli, paprom i lovorom.

03

Nakon 5 minuta dodajte kozice, dagnje i sve kuhajte na laganoj vatri. Nakon još 15 minuta kuhanja dodajte ribu nasjeckanu na komade, 3 x 3 cm. Sve zajedno kuhajte još 20 minuta (juha ne smije ključati).  

04

Skuhanoj juhi dodajte sitno nasjeckani peršin i poslužite uz kriške prepečenca.

podijeli