sastojci
- 150 g širokih rezanaca
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- komad svježeg đumbira (2 cm)
- 0.5 čili papričice
- sol
- crni papar
- 400 g piletine (bez kostiju)
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 žlica soka od limete
- 3 mlada luka
- 1 žlica narezanoga kopra
Način pripreme
01
Na zagrijano ulje stavite nasjeckani đumbir, češnjak i narezanu čili papričicu, a zatim prelijte povrtnim temeljcem. Kad zakipi, dodajte narezanu piletinu, sol, papar i kuhajte na laganoj vatri 15 min.
02
Zatim umiješajte sok od limete i tjesteninu. Kuhajte dok se tjestenina ne skuha, a za to vrijeme dijagonalno narežite mladi luk i nasjeckajte kopar.
03
Juhu poslužite toplu u zdjelicama posutu mladim lukom i koprom.