Juha s piletinom i tjesteninom

sastojci

  • 150 g širokih rezanaca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • komad svježeg đumbira (2 cm)
  • 0.5 čili papričice
  • sol
  • crni papar
  • 400 g piletine (bez kostiju)
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 žlica soka od limete
  • 3 mlada luka
  • 1 žlica narezanoga kopra

Način pripreme

01

Na zagrijano ulje stavite nasjeckani đumbir, češnjak i narezanu čili papričicu, a zatim prelijte povrtnim temeljcem. Kad zakipi, dodajte narezanu piletinu, sol, papar i kuhajte na laganoj vatri 15 min.

02

Zatim umiješajte sok od limete i tjesteninu. Kuhajte dok se  tjestenina ne skuha, a za to vrijeme dijagonalno narežite mladi luk i nasjeckajte kopar.

03

Juhu poslužite toplu u zdjelicama posutu mladim lukom i koprom. 

podijeli