sastojci
- 500 g zelenih mahuna
- 2 manja krumpira
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 l vode
- 100 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žlica nasjeckanog kopra
- 5-6 grančica timijana
- 8 prepeličjih jaja
Način pripreme
01
U manjem loncu zakuhajte vodu, dodajte pažljivo prepeličja jaja i kuhajte ih 4-5 minuta, zatim ih izvadite iz vode i ohladite pod mlazom hladne vode.
02
U drugom, većem loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 3-4 minute. Dodajte očišćene mahune i krumpir narezan na kockice, promiješajte i sotirajte 5 minuta. Dodajte sol, papar, protisnuti češnjak, pospite brašnom, promiješajte, a kad brašno dobije nježnu boju, dodajte vodu pa opet promiješajte. Kad juha zakuha, smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. U juhu umiješajte kiselo vrhnje i maknite lonac s vatre.
03
Prije posluživanja dodajte timijan, kopar, vinski ocat i kuhana prepeličja jaja prerezana popola.