Dairy green bean soup with potatoes and dill in a ceramic bowl served with baguette
Copyright (c) 2019 NoirChocolate/Shutterstock. No use without permission.

Juha od zelenih mahuna s prepeličjim jajima

Ukupno trajanje
35
Min

sastojci

  • 500 g zelenih mahuna
  • 2 manja krumpira
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 1 l vode
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 5-6 grančica timijana
  • 8 prepeličjih jaja

Način pripreme

01

U manjem loncu zakuhajte vodu, dodajte pažljivo prepeličja jaja i kuhajte ih 4-5 minuta, zatim ih izvadite iz vode i ohladite pod mlazom hladne vode.

02

U drugom, većem loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 3-4 minute. Dodajte očišćene mahune i krumpir narezan na kockice, promiješajte i sotirajte 5 minuta. Dodajte sol, papar, protisnuti češnjak, pospite brašnom, promiješajte, a kad brašno dobije nježnu boju, dodajte vodu pa opet promiješajte. Kad juha zakuha, smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. U juhu umiješajte kiselo vrhnje i maknite lonac s vatre.

03

Prije posluživanja dodajte timijan, kopar, vinski ocat i kuhana prepeličja jaja prerezana popola.

podijeli