sastojci

  • 400 g slanutka (konzerva)
  • 500 g tikve
  • 80-100 g divlje riže
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 500 ml passata rajčice
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 0.5 vezice vlasca
  • 1 žličica soli

Način pripreme

01

Tikvu ogulite, odstranite koštice, narežite na kockice. Kockice tikve stavite u lim, na masni papir, posolite, pokapajte uljem, pecite na 180 °C 20 – 25 minuta. Na preostalom ulju zažutite sjeckani luk, dodajte sjeckanu papričicu i češnjak, kratko popržite, dodajte divlju rižu, zalijte passatom i temeljcem, posolite i kuhajte dok riža ne omekša. Ubacite kockice tikve i slanutak, prokuhajte, provjerite okus i maknite s vatre. Juhu dekorirajte vlascem i poslužite.

U tanjur juhe prije posluživanja stavite žlicu kiselog vrhnja.

podijeli