sastojci
- 400 g slanutka (konzerva)
- 500 g tikve
- 80-100 g divlje riže
- 150 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 čili papričica
- 60 ml maslinovog ulja
- 500 ml passata rajčice
- 500 ml povrtnog temeljca
- 0.5 vezice vlasca
- 1 žličica soli
Način pripreme
Tikvu ogulite, odstranite koštice, narežite na kockice. Kockice tikve stavite u lim, na masni papir, posolite, pokapajte uljem, pecite na 180 °C 20 – 25 minuta. Na preostalom ulju zažutite sjeckani luk, dodajte sjeckanu papričicu i češnjak, kratko popržite, dodajte divlju rižu, zalijte passatom i temeljcem, posolite i kuhajte dok riža ne omekša. Ubacite kockice tikve i slanutak, prokuhajte, provjerite okus i maknite s vatre. Juhu dekorirajte vlascem i poslužite.
U tanjur juhe prije posluživanja stavite žlicu kiselog vrhnja.