sastojci
- 1 pileća prsa
- 1 l pileće juhe
- 800 g slanutka
- 400 g kokosovog mlijeka
- 3 mrkve
- 100 g kvinoje
- 150 g grčkog jogurta
- maslinovo ulje
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- 0.25 žličice mljevenog đumbira
- 0.25 žličice curryja
- 0.25 žličice kurkume
- sol, papar
Način pripreme
Mrkvu ogulite i narežite na tanke kolutiće. pileća prsa izrežite na trakice. Kvinoju isperite nekoliko puta u hladnoj vodi, stavite u cjedilo da se ocijedi. Slanutak ocijedite i isperite (po želji možete ostaviti malo vode od slanutka pa kasnije dodati u juhu).
Na maslinovom ulju (umjesto maslinovog možete koristiti i kokosovo ulje) popržite mrkvu i piletinu.
Dodajte češnjak u prahu, podlijte pilećiom juhom (ili pilećim temeljcem) i kuhajte 5 minuta. Dodajte kvinoju, kokosovo mlijeko i ostale začine. Poklopite i kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri.
Dodajte isprani i ocijeđeni slanutak i jogurt te kuhajte još 15 minuta.