sastojci
- 220 g pancete
- 100 g crvenog luka
- 1 stabljika celera
- 1 ljuta papričica
- 2 režnja češnjaka
- 2-3 grančice timijana
- 350 ml svijetlog piva
- 700 ml pilećeg temeljca
- 60 g maslaca
- 60 g brašna
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 250 g cheddar sira
- sol, papar
- 0.5 vezice vlasca
Način pripreme
Pancetu narežite na kockice i popržite da pusti masnoću, odložite sa strane.
Dodajte na masnoću sitno sjeckani luk, sjeckanu stabljiku celera, sjeckanu papričicu bez sjemenki, sjeckani češnjak i timijan, kratko popržite, zalijte s pola količine piva, kuhajte da tekućina reducira na pola, zalijte s 500 ml temeljca, nastavite kuhati na laganoj vatri.
Svijetlo na maslacu popržite brašno, zalijte stalno miješajući preostalim temeljcem, pazite da ne nastanu grudice, umiješajte u juhu i kuhajte miješajući do željene gustoće. U međuvremenu naribajte cheddar sir.
Dodajte u juhu vrhnje za kuhanje i 150 g ribanog sira, zalijte preostalim pivom, nastavite kuhati miješajući oko 5 minuta.
Na kraju u juhu umiješajte kockice pancete, začinite solju i paprom. Prije posluživanja stavite na juhu hrpicu ribanog sira i pospite sjeckanim vlascem.