sastojci
- 800 g grapolo rajčice
- 175 g crvenog luka
- 1-2 režnja češnjaka
- 60 ml maslinovog ulja
- 600 ml povrtnog temeljca
- 80 g riže
- sol, med po želji
- svježi peršin i bosiljak
Način pripreme
Zakipite temeljac. Rajčice zarežite na vrhu u križ, ubacite u temeljac, kratko blanširajte, izvadite u ledenu vodu i ogulite.
Temeljac sačuvajte i u njemu skuhajte rižu, stavite sa strane. Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite, dodajte rajčicu narezanu na kriške, posolite, počnite krčkati, zalijte temeljcem i kuhajte 15 minuta.
Probajte juhu, ako vam je kiselkasta začinite po želji medom, dodajte kuhanu rižu, pospite sjeckanim peršinom i bosiljkom, poslužite.
Osim riže, juhu možete pripremiti s knedlicama od brašna, griza ili s posušenim kockicama kruha.