sastojci
- 800 g raznog purećeg mesa
- 150 g domaće tjestenine za juhu
- 300 g mrkve
- 50 g korjena Celera
- 1 glavica crvenog luka
- šaka sitno sjeckanog peršina
- sol i papar u zrnu
Način pripreme
Operite i narežite pureće meso na komade. Očistite mrkvu i celer pa ih nasjeckajte na veće komade. Očistite crveni luk pa ga narežite na kockice. Operite peršin pa ga nasjeckajte na sitno.
Uzmite dublji lonac pa u njega ulijte hladnu vodu i u nju stavite sve sastojke koje ste prethodno pripremili. Dodajte sol i papar u zrnu pa na laganoj vatri kuhajte oko 2 sata.
Izvadite meso, procijedite juhu pa u procijeđenoj juhi skuhajte domaću tjesteninu za juhu. Odvojite meso od kostiju pa ga narežite na kocke. Vratite meso i povrće u juhu pa pustite da još jednom lagano zavrije. Poslužite toplo posuto sa sjeckanim peršinom.