sastojci
- 120 g mahuna
- 300 g mini rajčice
- 200 g mrkve
- 200 g korabice
- 100 g crvenoga luka
- 1 češanj češnjaka
- pola vezice kopra
- sol i papar
- 50 ml maslinova ulja
- 1 l pilećeg temeljca
- 80-100 g farfalla (tjestenine)
Sastojci za mesne okruglice
- 200 g mljevene piletine
- 40 g griza
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- 50 ml mineralne vode
- sol i papar
- 2-3 grančice peršina
Način pripreme
Napravite smjesu za okruglice. Maslac sobne temperature pjenasto tucite pa umutite jaje, a potom dodajte griz, mljeveno meso, mineralnu vodu, sol, papar i sitno nasjeckani peršin. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta da se sastojci međusobno prožmu.
U međuvremenu, na ulje u tavi dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga 10 minuta. Zatim dodajte ploške mrkve, a nakon 2 - 3 minute prženja dodajte i kocke korabe. Pržite i miješajte 2 - 3 minute pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Podlijte s malo temeljca i nastavite kuhati.
Oblikujte okruglice od oko 15 - 20 g smjese od mesa, dodajte temeljca i posolite. Ubacite okruglice i kuhajte 10 minuta. Nakon 5 minuta dodajte farfalle i nastavite kuhati, još 5 minuta, pa dodajte mahune, a nakon 3 minute dodajte i grašak. Kušajte juhu, pa ako bude potrebno, još je začinite solju i paprom te maknite s vatre. Prije posluživanja u juhu dodajte narezane svježe mini rajčice i nasjeckani kopar.
Pridržavajte se navedenog redoslijeda kuhanja povrća kako bi zeleno povrće ostalo hrskavo i zadržalo boju.