sastojci

  • 150 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 300 g korabe
  • 200 g graška
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 150 g rajčice
  • 20 g lista peršina
  • 1.5 l povrtnog temeljca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 17 g soli

Način pripreme

01

Rajčicu zarežite na vrhu u križ, kratko blanširajte da se kožica počne odvajati, ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, njeno meso narežite na kockice.

02

Očistite papriku i narežite na kockice podjednake veličine kao i rajčicu. Mrkvu, celer i peršin narežite na ploške, korabu na kocke. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte da uvene, dodajte sjeckani češnjak, mrkvu, celer, peršin i korabu, kratko popržite, posolite i zalijte temeljcem.

03

Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, dodajte kockice rajčice, paprike i grašak, nastavite kuhati još 5 minuta. Prije posluživanja dodajte u juhu grubo rezano lišće peršina.

Birajte narančastu mrkvu jer će kuhanjem juhi dati zlatnu boju.

podijeli