sastojci
- 150 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 200 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g peršina
- 300 g korabe
- 200 g graška
- 150 g svježe crvene paprike
- 150 g rajčice
- 20 g lista peršina
- 1.5 l povrtnog temeljca
- 80 ml maslinovog ulja
- 17 g soli
Način pripreme
Rajčicu zarežite na vrhu u križ, kratko blanširajte da se kožica počne odvajati, ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, njeno meso narežite na kockice.
Očistite papriku i narežite na kockice podjednake veličine kao i rajčicu. Mrkvu, celer i peršin narežite na ploške, korabu na kocke. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte da uvene, dodajte sjeckani češnjak, mrkvu, celer, peršin i korabu, kratko popržite, posolite i zalijte temeljcem.
Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, dodajte kockice rajčice, paprike i grašak, nastavite kuhati još 5 minuta. Prije posluživanja dodajte u juhu grubo rezano lišće peršina.
Birajte narančastu mrkvu jer će kuhanjem juhi dati zlatnu boju.