sastojci
- 500 g poriluka
- 80 ml maslinova ulja
- 30 g koncentrata rajčice
- 15 g mljevene crvene paprike
- 1 l povrtnog temeljca
- sol
Sastojci za okruglice:
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 100 g griza
- sol
Način pripreme
Poriluk narežite na kolute pa odvojite bijeli dio od zelenog dijela. Na maslinovo ulje dodajte bijeli dio poriluka, pržite 5 minuta pa dodajte zeleni dio pa sve zajedno pržite još 10 minuta, a potom posolite. Ako bude potrebno, dodajte malo temeljca, a zatim i koncentrat rajčice pa upržite. Potom dodajte crvenu papriku pa i nju upržite i zalijte temeljcem te kuhajte još 10 minuta.
U međuvremenu pjenasto umutite jaje pa dodajte ulje i tucite. Potom umiješajte griz, posolite i ostavite 15 minuta da nabubri. Oblikujte od smjese okruglice i zakuhajte ih u juhi.
Prije posluživanja juhu pospite crvenom paprikom.
Ako želite, juhu možete zgusnuti dodavanjem naribanog batata ili buće.