sastojci
- 400 g pilećeg filea
- 300 g suhe leće
- 200 g mrkve
- 1 češanj češnjaka
- 1-2 čili papričice
- 1 vezica peršina + list
- 40 ml maslinova ulja
Juha:
- 50 g mrkve
- 80 g korijena celera
- 50 g korijena peršina
- sol
- papar u zrnu
Način pripreme
Skuhajte juhu od piletine i korjenastog povrća pa u nju dodajte 2 - 3 zrna papra i posolite. Juhu procijedite i u njoj kuhajte leću, mrkvu narezanu na kockice i zgnječeni češnjak. Pred kraj kuhanja dodajte čili papričicu.
Juhu poslužite s narezanim komadićima mesa, pokapajte maslinovim uljem, pospite nakrupno nasjeckanim peršinom.
Čili papriku u jela svatko dodaje koliko želi – ako volite blaži okus, odstranite joj sjemenke, a ako volite vrlo ljuto, sjemenke usitnite i dodajte u juhu.