sastojci

  • 400 g pilećeg filea
  • 300 g suhe leće
  • 200 g mrkve
  • 1 češanj češnjaka
  • 1-2 čili papričice
  • 1 vezica peršina + list
  • 40 ml maslinova ulja
  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • sol
  • papar u zrnu

Način pripreme

01

Skuhajte juhu od piletine i korjenastog  povrća pa u nju dodajte 2 - 3 zrna papra i posolite. Juhu procijedite i u njoj kuhajte leću, mrkvu narezanu na kockice i zgnječeni češnjak. Pred kraj kuhanja dodajte čili papričicu.

02

Juhu poslužite s narezanim komadićima mesa, pokapajte maslinovim uljem, pospite nakrupno nasjeckanim peršinom.

Čili papriku u jela svatko dodaje koliko želi – ako volite blaži okus, odstranite joj sjemenke, a ako volite vrlo ljuto, sjemenke usitnite i dodajte u juhu.

podijeli