Juha od kukuruza s čipsom od pancete i nachosima

sastojci

  • 100 g kukuruza šećerca
  • 150 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 150 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol
  • 80 g pancete
  • nekoliko listića rikole
  • 1 vrećica nachosa-tortilja čipsa

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite samo da zabijeli pa dodajte kockice mrkve, celera i peršina, popržite i počnite podlijevati temeljcem samo da je povrće pokriveno i kuhajte na laganoj vatri.

02

Kad povrće omekša, odvojite ¼ zajedno s juhom, izmiksajte i vratite natrag u lonac. Dodajte kukuruz, temeljca do željene gustoće, posolite i dodajte vrhnje za kuhanje. Sve kratko prokuhajte.

03

Napravite čips od pancete, narežite ju na ploškice, poslažite na masni papir i stavite u pećnicu na 180 °C. Pecite 4-8 minuta do željene hrskavosti. Juhu poslužite uz dodatak listića rikole i nachosa posutu čipsom od pancete.

Kukuruz iz konzerve ima slatkasti okus pa prije kraja pripreme još jednom provjerite jelo i po potrebi dosolite.

podijeli