sastojci
- 100 g kukuruza šećerca
- 150 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 100 g korijena peršina
- 150 g crvenog luka
- 1-2 režnja češnjaka
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 l povrtnog temeljca
- sol
- 80 g pancete
- nekoliko listića rikole
- 1 vrećica nachosa-tortilja čipsa
Način pripreme
Na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite samo da zabijeli pa dodajte kockice mrkve, celera i peršina, popržite i počnite podlijevati temeljcem samo da je povrće pokriveno i kuhajte na laganoj vatri.
Kad povrće omekša, odvojite ¼ zajedno s juhom, izmiksajte i vratite natrag u lonac. Dodajte kukuruz, temeljca do željene gustoće, posolite i dodajte vrhnje za kuhanje. Sve kratko prokuhajte.
Napravite čips od pancete, narežite ju na ploškice, poslažite na masni papir i stavite u pećnicu na 180 °C. Pecite 4-8 minuta do željene hrskavosti. Juhu poslužite uz dodatak listića rikole i nachosa posutu čipsom od pancete.
Kukuruz iz konzerve ima slatkasti okus pa prije kraja pripreme još jednom provjerite jelo i po potrebi dosolite.