sastojci
- 300 g svježega ili smrznutog graška
- 100 g mrkve
- 150 g svježeg ili smrznutog špinata
- 20 g maslaca
- sol
- papar
- 0.5 žličice korijandra u prahu
- prstohvat naribanog muškatnog oraščića
- 200 g kiselog vrhnja
Način pripreme
Mrkvu očistite, narežite na manje kockice i zajedno s graškom stavite u lonac. Zalijte litrom vode, dodajte žličicu soli i popaprite. Stavite na vatru pa kad zakuha, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 20-ak minuta ili dok grašak i mrkva ne omekšaju.
Dodajte špinat, maslac, promiješajte i kuhajte još 2-3 minute pa sve zajedno dobro usitnite štapnim mikserom. Dodajte muškatni oraščić, korijandar u prahu, promiješajte i kuhajte još 2-3 minute.
Prelijte vrhnjem, lagano izmiješajte i poslužite uz poprženi kruh.