sastojci
- 3 žlice ulja
- 100 g luka
- 200 g mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 150 g tikvica
- 400 g nasjeckane rajčice
- 0.5 žličice mljevenog kima
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- 1 limenka crvenoga graha (400 g)
- 0.5 vezice svježeg korijandra
- sol
- crni papar
Način pripreme
Luk sitno nasjeckajte, a mrkvu i tikvice narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite luk i popržite ga da postane staklast. Zatim dodajte mrkvu i tikvice te ih kratko pržite.
Umiješajte protisnuti češnjak i ulijte nasjeckanu rajčicu. Nastavite pirjati desetak minuta, uz povremeno miješanje. Posolite, popaprite, dodajte kim, crvenu papriku, ocijeđeni grah i vode po potrebi (oko 800 ml).
Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.
Juhu pospite nasjeckanim svježim korijandrom i poslužite toplu.
U juhu možete dodati i drugo povrće, kao što su mahune, svježa paprika i celer, te začiniti čilijem u prahu