sastojci

  • 3 žlice ulja
  • 100 g luka
  • 200 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g tikvica
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 0.5 žličice mljevenog kima
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • 1 limenka crvenoga graha (400 g)
  • 0.5 vezice svježeg korijandra
  • sol
  • crni papar

Način pripreme

01

Luk sitno nasjeckajte, a mrkvu i tikvice narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite luk i popržite ga da postane staklast. Zatim dodajte mrkvu i tikvice te ih kratko pržite.

02

Umiješajte protisnuti češnjak i ulijte nasjeckanu rajčicu. Nastavite pirjati desetak minuta, uz povremeno miješanje. Posolite, popaprite, dodajte kim, crvenu papriku, ocijeđeni grah i vode po potrebi (oko 800 ml).

03

Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.

04

Juhu pospite nasjeckanim svježim korijandrom i poslužite toplu.

U juhu možete dodati i drugo povrće, kao što su mahune, svježa paprika i celer, te začiniti čilijem u prahu

podijeli

Proizvodi iz recepta