sastojci
- 200 g graha iz limenke
- 600 g korabice
- 100 g crvenoga luka
- 1 češanj češnjaka
- 150 g mrkve
- 1 list lovora
- 20 ml suncokretova ulja
Goveđa juha:
- 400 g govedine za juhu
- 400 g usitnjenih goveđih kostiju
- 300 g mrkve
- 150 g celera
- 150 g peršina
- 100 g crvenoga luka
- 100 g korabice
- 2-3 lista kelja
- sol i papar u zrnu
Način pripreme
Najprije skuhajte goveđu juhu. U lonac stavite meso, kosti, mrkvu, peršin, celer, korabu i luk pa zalijte vodom i kuhajte.
Kad zakipi, žlicom uklonite nastalu pjenu, posolite, dodajte grančicu peršina, listove kelja i zrna papra pa kuhajte na laganoj vatri otprilike 3 sata. U međuvremenu ogulite korabicu i narežite je na kocke, nasjeckajte luk i češnjak, naribajte mrkvu.
Na suncokretovu ulju pržite luk dok ne uvene pa dodajte češnjak i pržite ga da zabijeli. Potom dodajte korabu i naribanu mrkvu, zalijte goveđom juhom i dodajte list lovora pa kuhajte na laganoj vatri dok koraba ne omekša.
Kad koraba postane mekana, dodajte grah i kratko ga prokuhajte. Provjerite okus pa, ako bude potrebno, posolite.
Kuhano meso iz juhe narežite na kocke i dodajte u juhu od graha prije posluživanja.