Juha od graha i korabice


sastojci

  • 200 g graha iz limenke
  • 600 g korabice
  • 100 g crvenoga luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 1 list lovora
  • 20 ml suncokretova ulja
  • 400 g govedine za juhu
  • 400 g usitnjenih goveđih kostiju
  • 300 g mrkve
  • 150 g celera
  • 150 g peršina
  • 100 g crvenoga luka
  • 100 g korabice
  • 2-3 lista kelja
  • sol i papar u zrnu

Način pripreme

01

Najprije skuhajte goveđu juhu. U lonac stavite meso, kosti, mrkvu, peršin, celer, korabu i luk pa zalijte vodom i kuhajte.

02

Kad zakipi, žlicom uklonite nastalu pjenu, posolite, dodajte grančicu peršina, listove kelja i zrna papra pa kuhajte na laganoj vatri otprilike 3 sata. U međuvremenu ogulite korabicu i narežite je na kocke, nasjeckajte luk i češnjak, naribajte mrkvu.

03

Na suncokretovu ulju pržite luk dok ne uvene pa dodajte češnjak i pržite ga da zabijeli. Potom dodajte korabu i naribanu mrkvu, zalijte goveđom juhom i dodajte list lovora pa kuhajte na laganoj vatri dok koraba ne omekša.

04

Kad koraba postane mekana, dodajte grah i kratko ga prokuhajte. Provjerite okus pa, ako bude potrebno, posolite.

05

Kuhano meso iz juhe narežite na kocke i dodajte u juhu od graha prije posluživanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta