sastojci
- 600 g cvjetače
- 5 režnjeva češnjaka
- 80 ml maslinovog ulja
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- sol, šareni papar
- 120 g raženog kruha
- 60 g indijskih oraščića
Način pripreme
Cvjetaču očistite, podijelite na cvjetove i sve zajedno kuhajte u posoljenoj vodi 2 minute. Indijske oraščiće tostirajte u pećnici na 180 °C 4-5 minuta. Na maslinovom ulju zabijelite sitno sjeckani češnjak, dodajte cvjetaču, kratko popržite, zalijte vodom u kojoj se kuhala i kuhajte još 3 minute.
Usitnite štapnim mikserom, dodajte vode od cvjetače do željene gustoće, provjerite okus, po potrebi posolite, dodajte vrhnje za kuhanje, prokuhajte. Raženi kruh narežite na kockice veličine 2 x 2 cm i tostirajte na suhoj tavici.
Juhu začinite grubo mljevenim indijskim oraščićima, dodajte u sredinu 2-3 kockice kruha, poslužite.
Indijske oraščiće možete tostirati i na suhoj tavi 2-3 minute.