Juha od cvjetače i češnjaka

sastojci

  • 600 g cvjetače
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • sol, šareni papar
  • 120 g raženog kruha
  • 60 g indijskih oraščića

Način pripreme

01

Cvjetaču očistite, podijelite na cvjetove i sve zajedno kuhajte u posoljenoj vodi 2 minute. Indijske oraščiće tostirajte u pećnici na 180 °C 4-5 minuta. Na maslinovom ulju zabijelite sitno sjeckani češnjak, dodajte cvjetaču, kratko popržite, zalijte vodom u kojoj se kuhala i kuhajte još 3 minute.

02

Usitnite štapnim mikserom, dodajte vode od cvjetače do željene gustoće, provjerite okus, po potrebi posolite, dodajte vrhnje za kuhanje, prokuhajte. Raženi kruh narežite na kockice veličine 2 x 2 cm i tostirajte na suhoj tavici.

03

Juhu začinite grubo mljevenim indijskim oraščićima, dodajte u sredinu 2-3 kockice kruha, poslužite.

Indijske oraščiće možete tostirati i na suhoj tavi 2-3 minute.

podijeli