sastojci
- 500 g cikle
- 1 krumpir
- 100 g korijena celera
- 1 žličica soli
- svježe mljeveni papar
- 800 ml vode
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice pinjola
- 2 žličice sezama
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- 1 žlica sitno nasjeckanog vlasca
Način pripreme
Ciklu, celer i krumpir narežite na kockice, prelijte vodom i kuhajte oko 30 minuta, odnosno dok cikla ne omekša. Posolite, dodajte svježe mljeveni papar i maknite s vatre. Sve usitnite uz pomoć štapnog miksera, dodajte kiselo vrhnje i još kratko blendajte. Na kraju u juhu dodajte peršinov list i vlasac.
Na suhoj tavi kratko tostirajte sjemenke sezama i pinjola. Poslužite juhu i u svaki tanjur dodajte tostirane sjemenke.
Poslužite uz juhu i naribani svježi hren, s obzirom na to da se sjajno slaže s ciklom.