Juha od cikle s pinjolima i sezamom

sastojci

  • 500 g cikle
  • 1 krumpir
  • 100 g korijena celera
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 800 ml vode
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice pinjola
  • 2 žličice sezama
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 žlica sitno nasjeckanog vlasca

Način pripreme

01

Ciklu, celer i krumpir narežite na kockice, prelijte vodom i kuhajte oko 30 minuta, odnosno dok cikla ne omekša. Posolite, dodajte svježe mljeveni papar i maknite s vatre. Sve usitnite uz pomoć štapnog miksera, dodajte kiselo vrhnje i još kratko blendajte. Na kraju u juhu dodajte peršinov list i vlasac.

02

Na suhoj tavi kratko tostirajte sjemenke sezama i pinjola. Poslužite juhu i u svaki tanjur dodajte tostirane sjemenke.

Poslužite uz juhu i naribani svježi hren, s obzirom na to da se sjajno slaže s ciklom.

podijeli