Juha od čičoka s orasima i pršutom

sastojci

  • 750 g čičoke
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 l temeljca
  • 1-2 žlice jabučnog octa
  • sol, svježe mljeveni papar
  • 40 g oraha
  • 60-80 g pršuta
  • 5 g đumbira-po želji

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i kockice čičoke, pazite da povrće ostane svijetle boje. Podlijte temeljcem da je povrće pokriveno i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

02

Blendajte juhu, dolijte temeljca do željene gustoće, posolite, dodajte vrhnje, prokuhajte i po želji dodajte žlicu octa. U međuvremenu tostirajte u tavi orahe pa ih grubo narežite. U teflonskoj tavi popržite ploške pršuta.

03

Razdijelite juhu u tanjure, pospite orasima, prstima natrgajte pršut i dodajte na vrh, začinite svježe mljevenim paprom i đumbirom po želji, poslužite.

Gomolje čičoke prije rezanja treba dobro oprati i ostrugati kožicu kao s mladog krumpira.

podijeli

Proizvodi iz recepta