
Juha od celera, pastrnjaka i đumbira
sastojci
- 2 stabljike celera
- 2 glavice crvenog luka
- 2 Kom mrkve
- 500 g pastrnjak
- kom svježeg đumbira
- 2 režnja češnjaka
- 1.5 l povrtnog temeljca
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- šaka krutona
- Par listića Korijander
Način pripreme
01
- Narežite celer na srednje komade. Ogulite pa narežite mrkvu. Krupno narežite crveni luk i oguljeni pastrnjak. Naribajte ili narežite korjen đumbira veličine palca. Očistite i narežite češnjak.
02
- Na srednje jak plamen stavite veću posudu u kojoj ćete kuhati juhu. Dodajte 2 žlice maslinova ulja pa stavite sve povrće da se pirja. Promješajte sve sastojke pa polupoklopljeno pirjajte 15 minuta dok povrće ne omekša. Posolite i popaprite po želji.
03
- Zalijte sa vrućim temeljcem pa pustite da zavrije. Juhu poklopite pa ostavite da kuha još 15 minuta. U međuvremenu na zagrijanoj tavi prepecite kockice kruha te ih odložite do posluživanja.
04
- Kad je juha gotova izmiksajte je štapnim mikserom ili u multipraktiku dok ne postane posve glatka. Ulijte u zdjelice za posluživanje pa ukrasite listovima korijandra i kockicama prepečenog kruha.
Proizvodi iz recepta
