sastojci
- 500 g bundeve
- 300 g mrkve
- 100 g luka
- 1 češnjak
- 200 g kuhanog slanutka
- 100 g kuhane kvinoje
- 1 l vode
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice kurkume
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- 1 žličica crnog sezama
- 1 žličica bijelog sezama
- 2 žlice nasjeckanih listića peršina
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezani luk i pržite ga 3 - 4 minute, uz povremeno miješanje. Potom dodajte očišćenu bundevu narezanu na kockice, mrkvu narezanu na kolutiće i protisnuta 2 češnja češnjaka. Pospite kurkumom, dodajte naribani đumbir i sol.
02
Prelijte vodom i pustite da zakuha, zatim kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, pa maknite s vatre i pomoću štapnog miksera zgnječite do željene teksture. Vratite juhu opet na vatru, dodajte kuhani slanutak i kvinoju pa kuhajte još 1 minutu.
03
Prije posluživanja pospite usitnjenim listićima peršina te crnim i bijelim sezamom.