Juha od bundeve i mrkve sa slanutkom i sezamom

sastojci

  • 500 g bundeve
  • 300 g mrkve
  • 100 g luka
  • 1 češnjak
  • 200 g kuhanog slanutka
  • 100 g kuhane kvinoje
  • 1 l vode
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice kurkume
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 1 žličica crnog sezama
  • 1 žličica bijelog sezama
  • 2 žlice nasjeckanih listića peršina
  • 30 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezani luk i pržite ga 3 - 4 minute, uz povremeno miješanje. Potom dodajte očišćenu bundevu narezanu na kockice, mrkvu narezanu na kolutiće i protisnuta 2 češnja češnjaka. Pospite kurkumom, dodajte naribani đumbir i sol.

02

Prelijte vodom i pustite da zakuha, zatim kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, pa maknite s vatre i pomoću štapnog miksera zgnječite do željene teksture. Vratite juhu opet na vatru, dodajte kuhani slanutak i kvinoju pa kuhajte još 1 minutu.

03

Prije posluživanja pospite usitnjenim listićima peršina te crnim i bijelim sezamom.

podijeli