sastojci

  • 1 muškatna bundeva od oko 600 g
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • papar
  • lovorov list
  • muškatni oraščić
  • 4 žlice kiselog vrhnja

Način pripreme

01

Buču (bundevu) ogulite, očistite od kore i koštica te narežite na kockice. Crveni luk i češnjak sitno nasjeckajte pa popirjajte u dubljem loncu na maslinovu ulju.

02

Dodajte kockice bundeve, nastavite pirjati još 3-4 minute te ulijte temeljac.

03

Pustite da sve skupa zavri pa dodajte sol, papar i lovorov list. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.

04

Lovorov list izvadite iz juhe, a juhu izmiksajte štapnim mikserom.

05

Juhu poslužite u dubljem tanjuru, začinite muškatnim oraščićem i lagano zalijte žlicom kiselog vrhnja.

podijeli

Proizvodi iz recepta

Proizvodi iz recepta