sastojci
- 200 g repova kozica
- 80 g luka
- 100 g mrkve
- 50 g korijena celera
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- 200 g zamrznutog špinata
- 300 g zamrznute brokule
- 1 povrtna kocka
- sol
- papar
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- nekoliko grančica timijana
Način pripreme
U tavu na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitnije narezan luk i na kockice narezane celer i mrkvu. Pržite dok povrće ne omekša.
Dodajte zamrznuti špinat i brokulu, protisnuti češnjak pa još kratko popržite. Dolijte 700 ml vode, a kad zakuha, dodajte povrtnu kocku, malo posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta pa dobro usitnite štapnim mikserom. Kuhajte još 1 – 2 minute pa maknite s vatre.
Kozice posolite, popaprite i ispržite u tavi na preostalom maslinovu ulju.
Juhu poslužite tako da je prvo prelijete s malo vrhnja za kuhanje pa potom položite pržene repove kozica. Ukrasite grančicom timijana i poslužite.
Uz juhu možete poslužiti i pečene kockice kruha.