sastojci

  • 200 g repova kozica
  • 80 g luka
  • 100 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 200 g zamrznutog špinata
  • 300 g zamrznute brokule
  • 1 povrtna kocka
  • sol
  • papar
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • nekoliko grančica timijana

Način pripreme

01

U tavu na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitnije narezan luk i na kockice narezane celer i mrkvu. Pržite dok povrće ne omekša. 

02

Dodajte zamrznuti špinat i brokulu, protisnuti češnjak pa još kratko popržite. Dolijte 700 ml vode, a kad zakuha, dodajte povrtnu kocku, malo posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta pa dobro usitnite štapnim mikserom. Kuhajte još 1 – 2 minute pa maknite s vatre.

03

Kozice posolite, popaprite i ispržite u tavi na preostalom maslinovu ulju.

04

Juhu poslužite tako da je prvo prelijete s malo vrhnja za kuhanje pa potom položite pržene repove kozica. Ukrasite grančicom timijana i poslužite.

Uz juhu možete poslužiti i pečene kockice kruha.

podijeli

Proizvodi iz recepta