sastojci
- 200 g svježeg bakalara
- 600 g lososa
- 100 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 100 g mrkve
- 100 g celera
- 50 g korijena peršina + 50 g lista
- 40 ml maslinovog ulja
- 80 ml bijelog vina
- sol
- zrna papra
Način pripreme
Bakalar narežite na komade, a lososu odstranite kožu i kosti.
Na maslinovom ulju popržite sjeckani luk, kockice mrkve, peršina i celera, zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite samo da zabijeli, podlijte bijelim vinom, kratko prokuhajte da alkohol ispari, podlijte vodom, dodajte kožu i riblje kosti, lišće peršina, 1 – 2 zrna papra i kuhajte 15 minuta.
Procijedite, dodajte komade ribe, posolite i kuhajte 10 minuta.
Dodajte kocke povrća (po želji mrkvu, celer, peršin), pospite sjeckanim listom celera i poslužite.
Jelo obogatite dodatkom riže ili tjestenine za juhu.