sastojci

  • 200 g svježeg bakalara
  • 600 g lososa
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 50 g korijena peršina + 50 g lista
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 80 ml bijelog vina
  • sol
  • zrna papra

Način pripreme

01

Bakalar narežite na komade, a lososu odstranite kožu i kosti.

02

Na maslinovom ulju popržite sjeckani luk, kockice mrkve, peršina i celera, zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite samo da zabijeli, podlijte bijelim vinom, kratko prokuhajte da alkohol ispari, podlijte vodom, dodajte kožu i riblje kosti, lišće peršina, 1 – 2 zrna papra i kuhajte 15 minuta.

03

Procijedite, dodajte komade ribe, posolite i kuhajte 10 minuta.

04

Dodajte kocke povrća (po želji mrkvu, celer, peršin), pospite sjeckanim listom celera i poslužite.

Jelo obogatite dodatkom riže ili tjestenine za juhu.

podijeli