sastojci

  • 200 g bundeve
  • 100 g kupusa
  • 150 g graška
  • 100 g kukuruza
  • 200 g graha
  • 100 g leće
  • 100 g kuhane riže
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 glavice luka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica ulja
  • 500 ml mlijeka
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 1 mali filet usoljenog bakalara
  • 20 g kikirikija
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • kruščići od prženog tijesta

Način pripreme

01

Bakalar potopite u vodu i mijenjajte je nekoliko puta tijekom tri dana. Zadnji dan zamijenite vodu mlijekom. 

02

Bundevu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je zgnječite u pire. Narezani kupus skuhajte i dodajte bundevi. Grahorice skuhajte svaku zasebno u posoljenoj vodi. 

03

U tavi zagrijte ulje i maslac, dodajte nasjeckani luk i pržite. Zatim dodajte češnjak, sol, papar, prethodno skuhanu rižu i leću. Dodajte bundevu, kupus, kuhani grašak, kukuruz, grah i mlijeko. 

04

Bakalar skuhajte u mlijeku, izvadite, izrežite na kockice i dodajte ostatku juhe. Na kraju dodajte zdrobljeni kikiriki i u zdjelicama poslužite gustu juhu s narezanim jajima te prženim tijestom (kruščićima).

Usoljeni bakalar možete zamijeniti svježim bakalarom.

podijeli