sastojci
- 200 g bundeve
- 100 g kupusa
- 150 g graška
- 100 g kukuruza
- 200 g graha
- 100 g leće
- 100 g kuhane riže
- 2 češnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica ulja
- 500 ml mlijeka
- sol
- mljeveni crni papar
- 1 mali filet usoljenog bakalara
- 20 g kikirikija
- 3 tvrdo kuhana jaja
- kruščići od prženog tijesta
Način pripreme
Bakalar potopite u vodu i mijenjajte je nekoliko puta tijekom tri dana. Zadnji dan zamijenite vodu mlijekom.
Bundevu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je zgnječite u pire. Narezani kupus skuhajte i dodajte bundevi. Grahorice skuhajte svaku zasebno u posoljenoj vodi.
U tavi zagrijte ulje i maslac, dodajte nasjeckani luk i pržite. Zatim dodajte češnjak, sol, papar, prethodno skuhanu rižu i leću. Dodajte bundevu, kupus, kuhani grašak, kukuruz, grah i mlijeko.
Bakalar skuhajte u mlijeku, izvadite, izrežite na kockice i dodajte ostatku juhe. Na kraju dodajte zdrobljeni kikiriki i u zdjelicama poslužite gustu juhu s narezanim jajima te prženim tijestom (kruščićima).
Usoljeni bakalar možete zamijeniti svježim bakalarom.