Jesenja juha

sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 160 g nasjeckanog luka (1 veća glavica)
  • 2 peteljke celera, narezane na ploške
  • 200 g mrkve, oguljene, narezane na ploške
  • 100 g korijena pastrnjaka, oguljenog, narezanog na manje komade
  • 200 g krumpira, oguljenog, narezanog na kockice
  • 0.5 zelene paprike, očišćene, narezane na veće komade
  • 600 g bundeve, očišćene, narezane na manje komade
  • 1 čajna žlica sušenog timijana
  • 600 ml vode
  • 1 povrtna kocka
  • 0.5 šalice mlijeka
  • 1 žlica balzamičnog octa

Način pripreme

01

Na umjerenoj vatri ugrijte maslinovo ulje u posudi za kuhanje juhe.

02

Dodajte luk i celer, promiješajte i pržite 5 minuta. Potom dodajte sve ostalo povrće i timijan pa promiješajte. Dodajte vodu i razmrvljenu povrtnu kocku.

03

Kuhajte poklopljeno na blagoj vatri oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša.

04

Pola juhe usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratite pire u posudu s ostatkom juhe.

05

Pomiješajte mlijeko i balzamični ocat pa na kraju umiješajte u juhu i, ako je potrebno, dodatno je zagrijte.

podijeli