![](/content/dam/sparhrwebsite/dobar-tek/2022/vezani_proizvodi/jesenjajuha.jpg/jcr:content/renditions/responsive.1920.411.noborder.86f52b91e7717804.jpg)
sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 160 g nasjeckanog luka (1 veća glavica)
- 2 peteljke celera, narezane na ploške
- 200 g mrkve, oguljene, narezane na ploške
- 100 g korijena pastrnjaka, oguljenog, narezanog na manje komade
- 200 g krumpira, oguljenog, narezanog na kockice
- 0.5 zelene paprike, očišćene, narezane na veće komade
- 600 g bundeve, očišćene, narezane na manje komade
- 1 čajna žlica sušenog timijana
- 600 ml vode
- 1 povrtna kocka
- 0.5 šalice mlijeka
- 1 žlica balzamičnog octa
Način pripreme
Na umjerenoj vatri ugrijte maslinovo ulje u posudi za kuhanje juhe.
Dodajte luk i celer, promiješajte i pržite 5 minuta. Potom dodajte sve ostalo povrće i timijan pa promiješajte. Dodajte vodu i razmrvljenu povrtnu kocku.
Kuhajte poklopljeno na blagoj vatri oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša.
Pola juhe usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratite pire u posudu s ostatkom juhe.
Pomiješajte mlijeko i balzamični ocat pa na kraju umiješajte u juhu i, ako je potrebno, dodatno je zagrijte.
Proizvodi iz recepta
![](/content/dam/sparhrwebsite/dobar-tek/2022/vezani_proizvodi/jesenjajuha.jpg/jcr:content/renditions/responsive.1920.411.noborder.86f52b91e7717804.jpg)