sastojci
- 300 g lososa (filet)
- 300 g kozica
- 600 ml ribljeg temeljca
- 1 kombu alga
- 50 g mrkve, narezane na kolutiće
- 2 mlada luka, ukoso narezana
- 300 g kineskog kupusa
- 6 shiitake gljiva
- 150 g tofua, izrezanog na 6 manjih kom
- 150 g rezanaca (shirataki noodles)
- 40 ml soja umaka
- 1 žličica naribanog đumbira
- 1 žlica rižinog vina-sake
- sok ½ limuna
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
Način pripreme
Zakuhajte riblji temeljac, dodajte kombu algu, kad omekša dodajte pripremljenu mrkvu, kineski kupus narezan na trakice, mladi luk, gljive, soja umak, sake, limunov sok i naribani đumbir. Kuhajte dok mrkva ne omekša pa dodajte tofu, losos i kozice. Kuhajte dok se kozice i losos ne skuhaju, pred kraj dodajte rezance i vlasac. Poslužite u loncu tako da duže ostane vruće i da se svatko sam služi.
Temeljac se može pripremati od piletine, junetine ili drugog mesa, bitno da je bogat jer on čini osnovu ove juhe.