sastojci
- 300 g žute leće
- 800 ml vode ili povrtnog temeljca
- 200 ml pasirane rajčice
- 1 stapka celera (salatnog)
- 2 režnja češnjaka
- 1 ljutika
- 200 g mrkve
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 1 mala čili papričica
- soli po potrebi
- 0.25 žličice papra
- šaka mladog špinata
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
- 1 limun
Način pripreme
U loncu na zagrijanom ulju popržite nasjeckanu ljutiku i češnjak, dodajte nasjeckani celer, 1 malu čili papričicu, dodajte leću, prelijte vodom ili temeljcem i stavite kuhati. Nakon 10 minuta dodajte 1 čajnu žličicu slatke crvene paprike, nasjeckanu mrkvu i pasiranu rajčicu i nastavite kuhati još 10 minuta.
Dodajte šaku mladog špinata, kuhajte još 5 minuta i maknite s vatre. Prije posluživanja u juhu dodajte 1 žlicu limunovog soka i nasjeckani peršinov list.
Prije kuhanja leću dobro isperite pod mlazom hladne vode.