sastojci

  • 300 g žute leće
  • 800 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 1 stapka celera (salatnog)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 ljutika
  • 200 g mrkve
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 1 mala čili papričica
  • soli po potrebi
  • 0.25 žličice papra
  • šaka mladog špinata
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 limun

Način pripreme

01

U loncu na zagrijanom ulju popržite nasjeckanu ljutiku i češnjak, dodajte nasjeckani celer, 1 malu čili papričicu, dodajte leću, prelijte vodom ili temeljcem i stavite kuhati. Nakon 10 minuta dodajte 1 čajnu žličicu slatke crvene paprike, nasjeckanu mrkvu i pasiranu rajčicu i nastavite kuhati još 10 minuta.

02

Dodajte šaku mladog špinata, kuhajte još 5 minuta i maknite s vatre. Prije posluživanja u juhu dodajte 1 žlicu limunovog soka i nasjeckani peršinov list.

Prije kuhanja leću dobro isperite pod mlazom hladne vode.

podijeli