sastojci
- 2 žlice ulja
- 60 g luka
- 1 mrkva
- 100 g korijena celera
- 2 češnja češnjaka
- 200 g suhog žutog ili zelenog graška
- 400 g krumpira
- 300 g dimljene puretine (dimljeni batak)
- sol
- papar
- 1 žlica nasjeckanog kopra
Način pripreme
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk te mu dodajte narezanu mrkvu, celer i nasjeckani češnjak.
Prelijte vodom pa dodajte oprani i ocijeđeni grašak te suho meso. Kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta da grašak omekša. Umjesto suhog purećeg ili pilećeg mesa možete koristiti svježu puretinu ili piletinu.
Potom dodajte krumpir narezan na kockice, posolite i pospite paprom. Kuhajte još 30 minuta, pri čemu će grašak dati gustoću.
Izvadite meso, narežite ga na manje komade i vratite ih u juhu. Na kraju pospite koprom i poslužite.