Francuska juha od luka

sastojci

  • 200 g luka
  • 8 kriški kruha “francuza”
  • 150 g sira ementalera
  • 800 ml vode
  • 1 goveđa kocka
  • 30 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 lovor list
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kruh popržite na suhoj tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

02

U posudu na dobro zagrijanom maslacu popržite luk narezan na tanje režnjeve do zlatno žute boje. Dodajte protisnuti češnjak, lovorov list i kratko popržite.

03

Dodajte goveđu kocku, zalijte vodom i vinom, promiješajte i pustite da zakuha. Kuhajte 5 minuta pa maknite s vatre.

04

U dublju vatrostalnu ili keramičku posudu stavite 4 kriške poprženog kruha i pospite s pola količine naribanog ementalera. Zalijte juhom, pa na nju položite preostali kruh i sve zajedno pospite ostatkom naribanog sira.

05

Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Odmah poslužite.

podijeli