sastojci
- 200 g luka
- 8 kriški kruha “francuza”
- 150 g sira ementalera
- 800 ml vode
- 1 goveđa kocka
- 30 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 1 lovor list
- sol
- papar
Način pripreme
Kruh popržite na suhoj tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.
U posudu na dobro zagrijanom maslacu popržite luk narezan na tanje režnjeve do zlatno žute boje. Dodajte protisnuti češnjak, lovorov list i kratko popržite.
Dodajte goveđu kocku, zalijte vodom i vinom, promiješajte i pustite da zakuha. Kuhajte 5 minuta pa maknite s vatre.
U dublju vatrostalnu ili keramičku posudu stavite 4 kriške poprženog kruha i pospite s pola količine naribanog ementalera. Zalijte juhom, pa na nju položite preostali kruh i sve zajedno pospite ostatkom naribanog sira.
Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Odmah poslužite.