sastojci
- 500 g dagnji
- 500 g kozica
- 150 g crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 200 g svježe rajčice
- 200 ml passata rajčice
- 80 ml maslinovog ulja
- 100 ml bijelog vina
- 400 ml ribljeg temeljca
- 20 g krušnih mrvica
- 3-4 grančice peršina
- sol po potrebi
Način pripreme
Rajčicu na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi da se kožica odvoji od mesa, ogulite i narežite na kockice.
U posudu ulijte pola količine maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10 minuta, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko ga zabijelite pa dodajte kockice rajčice, kuhajte 1 – 2 minute, dodajte passatu i kad zakuha podlijte ribljim temeljcem i kratko prokuhajte.
Uzmite široku posudu debelog dna, zagrijte je pa u nju ubacite kozice i dagnje, poklopite, protresite, kad dagnje počnu puštati sok dodajte maslinovo ulje.
Kad se dagnje otvore podlijte bijelim vinom, pustite da kratko prokuha i dodajte sve iz prve posude, prokuhajte zajedno, pospite krušnim mrvicama do željene gustoće.
Prije posluživanja pospite sjeckanim peršinom.
Na isti način pripremite i škampe.