sastojci
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 0.25 korijena celera
- 2 češnja češnjaka
- 2 krumpira
- 300 g očišćenih dagnji
- 350 g očišćenih škampa
- 200 g krakova hobotnice
- 200 g kukuruza
- 500 ml povrtnog temeljca
- 250 ml vrhnja (slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje)
- 1 žličica škrobnog brašna
- sol
- papar
- timijan
- maslinovo ulje
Način pripreme
Povrće očistite i nasjeckajte na manje komade.
Na malo maslinovog ulja popržite luk, dodajte mrkvu i celer pa sve pirjajte oko 5 minuta. Dodajte komadiće hobotnice, protisnuti češnjak i kockice krumpira pa nakon 5 minuta prelijte povrtnim temeljcem. Kada prokuha dodajte kukuruz, dagnje i škampe.
Nakon 5 minuta kuhanja u juhu dodajte gustin razrijeđen u malo vode, a potom i vrhnje razmućeno s malo juhe. Sve još kratko prokuhajte i po potrebi doradite začinima.
Umjesto hobotnice, dodajte filetirane komade bijele ribe.