Chowder – kremasta juha s morskim plodovima

sastojci

  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 0.25 korijena celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 krumpira
  • 300 g očišćenih dagnji
  • 350 g očišćenih škampa
  • 200 g krakova hobotnice
  • 200 g kukuruza
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 250 ml vrhnja (slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje)
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • sol
  • papar
  • timijan
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Povrće očistite i nasjeckajte na manje komade. 

02

Na malo maslinovog ulja popržite luk, dodajte mrkvu i celer pa sve pirjajte oko 5 minuta. Dodajte komadiće hobotnice, protisnuti češnjak i kockice krumpira pa nakon 5 minuta prelijte povrtnim temeljcem. Kada prokuha dodajte kukuruz, dagnje i škampe. 

03

Nakon 5 minuta kuhanja u juhu dodajte gustin razrijeđen u malo vode, a potom i vrhnje razmućeno s malo juhe. Sve još kratko prokuhajte i po potrebi doradite začinima.

Umjesto hobotnice, dodajte filetirane komade bijele ribe.

podijeli

Proizvodi iz recepta