sastojci
- 400 g fileta bakalara
- 200 g mrkve
- 50 g korijena peršina
- 250 g krumpira
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 lovorov list
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice vinskog octa
- 100 g pasirane rajčice
- sol
- papar
Način pripreme
Povrće ogulite, krumpir narežite na manje kockice, a mrkvu i peršin krupno naribajte.
U odgovarajuću posudu ulijte 1,2 litre vode, a potom dodajte maslinovo ulje, očišćeno povrće, list lovora i protisnut češnjak. Sadržaj u loncu pustite da zakipi i kuhajte na laganoj vatri 10 – 15 minuta.
Nakon toga dodajte na veće komade narezane filete bakalara, ulijte ocat i pasiranu rajčicu. Posolite, popaprite i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 minuta.
Juhu poslužite toplu.
Da bi juha bila gušća, pred kraj kuhanja dodajte 200 ml vrhnja za kuhanje u kojem ste razmutili 1 žlicu škrobnog brašna.