Bogata povrtna juha

sastojci

  • 1 luk
  • 200 g mrkve
  • 150 g korijena celera
  • 150 g korijena peršina
  • 200 g batata
  • 1 tikvica
  • 2 svježe rajčice
  • 1 šalica cvjetića brokule
  • 1 šalica listova kelja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

Povrće očistite, operite i narežite na manje komade. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 2 minute. Dodajte narezanu mrkvu, celer i peršin te sve pirjajte 5 minuta.

02

Prelijte povrtnim temeljcem, dodajte batat narezan na kockice i kuhajte na umjerenoj vatri oko 20 minuta. Dodajte narezanu tikvicu, nasjeckane rajčice, cvjetiće brokule i listove kelja narezane na trakice te kuhajte još 7 – 8 minuta.

03

Maknite s vatre, po potrebi dodajte začine po želji i poslužite.

Ovoj juhici možete dodati svježe povrće koje je tog trena u sezoni – mahune, grašak, papriku i dr.

podijeli