sastojci
- 1 luk
- 200 g mrkve
- 150 g korijena celera
- 150 g korijena peršina
- 200 g batata
- 1 tikvica
- 2 svježe rajčice
- 1 šalica cvjetića brokule
- 1 šalica listova kelja
- 1 l povrtnog temeljca
- 2 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
01
Povrće očistite, operite i narežite na manje komade. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 2 minute. Dodajte narezanu mrkvu, celer i peršin te sve pirjajte 5 minuta.
02
Prelijte povrtnim temeljcem, dodajte batat narezan na kockice i kuhajte na umjerenoj vatri oko 20 minuta. Dodajte narezanu tikvicu, nasjeckane rajčice, cvjetiće brokule i listove kelja narezane na trakice te kuhajte još 7 – 8 minuta.
03
Maknite s vatre, po potrebi dodajte začine po želji i poslužite.
Ovoj juhici možete dodati svježe povrće koje je tog trena u sezoni – mahune, grašak, papriku i dr.