sastojci
- 450 g pilećih prsa
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 30 g svježeg špinata
- 1 koromač
- 2 mlada luka
- 1 žlica maslinova ulja
- sol
- papar
- 1 žlica slatke crvene paprike (mljevene)
- 1 l pilećeg temeljca (2 kocke)
Način pripreme
01
U većoj posudi zagrijte ulje pa dodajte grubo nasjeckani luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte piletinu izrezanu na kockice, 1 x 1 cm, i kratko dinstajte, oko 5 minuta. Zatim dodajte mrkvu, stabljiku celera, koromač, crvenu papriku i opet dinstajte.
02
Nakon 5 minuta podlijte temeljcem, posolite i popaprite te kuhajte 45 minuta na laganoj vatri.
03
Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte nasjeckani špinat i mladi luk. Uz juhu možete poslužiti široke rezance.