Bogata krem juha od tikvica

sastojci

  • 700 g tikvica
  • 3 mlada luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jabuka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 150 g mozzarelle
  • 800 ml vode
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Luk, češnjak, jabuku i tikvice očistite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pirjajte 3 minute. Dodajte češnjak i jabuku narezanu na kockice te pirjajte još 10 minuta pa dodajte i tikvice.

02

Prelijte vodom i kuhajte 20 minuta, zatim maknite s vatre i usitnite štapnim mikserom dok juha ne postane kremasta. Juhu vratite na vatru, pustite da još jednom prokuha, po potrebi još dočinite pa maknite s vatre i poslužite s mozzarellom.

Za ovu juhu koristite kiselije jabuke sorte Granny Smith

podijeli