sastojci
- 300 g mljevene junetine
- 50 g griza
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- 100 ml mineralne vode
- sol
- papar
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- 1 koraba
- 1 korijen peršina
- 1 mali korijen celera
- 1 režanj češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
- 60 g špageta (debljina 3 )
- 1 vezica lista peršina
Način pripreme
Maslac sobne temperature pjenasto umutite, dodajte jaje umućeno s grizom, dodajte meso, mineralnu vodu, sol i papar te dobro promiješajte. Stavite sa strane da smjesa odstoji15 minuta.
Na maslinovu ulju kratko (1 - 2 minute) pržite nagrubo rezani crveni luk, češnjak narezan na listiće, mrkvu, celer i peršin narezane na ploške, dolijte vode i zakuhajte.
U međuvremenu oblikujte mesne okruglice koje postupno dodajte u juhu te na kraju dodajte špagete. Kad se špageti skuhaju, začinite ih i dodajte nasjeckani peršin.