Bistra juha s mesnim okruglicama

sastojci

  • 300 g mljevene junetine
  • 50 g griza
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mineralne vode
  • sol
  • papar
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 mrkva
  • 1 koraba
  • 1 korijen peršina
  • 1 mali korijen celera
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 60 g špageta (debljina 3 )
  • 1 vezica lista peršina

Način pripreme

01

Maslac sobne temperature pjenasto umutite, dodajte jaje umućeno s grizom, dodajte meso, mineralnu vodu, sol i papar te dobro promiješajte. Stavite sa strane da smjesa odstoji15 minuta.

02

Na maslinovu ulju kratko (1 - 2 minute) pržite nagrubo rezani crveni luk, češnjak narezan na listiće, mrkvu, celer i peršin narezane na ploške, dolijte vode i zakuhajte.

03

U međuvremenu oblikujte mesne okruglice koje postupno dodajte u juhu te na kraju dodajte špagete. Kad se špageti skuhaju, začinite ih i dodajte nasjeckani peršin.

podijeli