sastojci
- 4 jaja
- 4 kriške starog kruha
- 800 ml vode
- 80 g listova korijandra
- 4 češnja češnjaka
- 40 ml maslinova ulja
- 1 žličica soli
Način pripreme
01
U posudu blendera ubacite nakrupno narezani korijandar i češnjak pa ulijte maslinovo ulje i sve izmiksajte.
02
U malu zdjelicu stavite 1 jaje.
03
U loncu zakuhajte vodu pa dodajte sol. Smanjite vatru pa kuhačom miješajte tako da se u sredini stvori mali vrtlog te u njega pažljivo ubacite jaje iz zdjelice. Kuhajte ga, odnosno poširajte, 3 - 4 minute. Poširano jaje pažljivo izvadite na tanjur, a postupak poširanja ponovite s preostalim jajima.
04
Nakon toga u loncu s vodom u kojoj ste poširali jaja skuhajte juhu. Dodajte u vodu izmiksanu smjesu od korijandra, češnjaka i maslinova ulja pa kuhajte 5 minuta.
05
U svaki tanjur stavite po jednu krišku starog kruha i jedno poširano jaje pa prelijte juhom i poslužite.