Summer Acorda Soup with cilantro, garlic, homemade bread and poached egg close-up in a bowl on the table. horizontal
Copyright (c) 2020 AS Foodstudio/Shutterstock. No use without permission.

Alentejo juha

sastojci

  • 4 jaja
  • 4 kriške starog kruha
  • 800 ml vode
  • 80 g listova korijandra
  • 4 češnja češnjaka
  • 40 ml maslinova ulja
  • 1 žličica soli

Način pripreme

01

U posudu blendera ubacite nakrupno narezani korijandar i češnjak pa ulijte maslinovo ulje i sve izmiksajte.

02

U malu zdjelicu stavite 1 jaje.

03

U loncu zakuhajte vodu pa dodajte sol. Smanjite vatru pa kuhačom miješajte tako da se u sredini stvori mali vrtlog te u njega pažljivo ubacite jaje iz zdjelice. Kuhajte ga, odnosno poširajte, 3 - 4 minute. Poširano jaje pažljivo izvadite na tanjur, a postupak poširanja ponovite s preostalim jajima.

04

Nakon toga u loncu s vodom u kojoj ste poširali jaja skuhajte juhu. Dodajte u vodu izmiksanu smjesu od korijandra, češnjaka i maslinova ulja pa kuhajte 5 minuta.

05

U svaki tanjur stavite po jednu krišku starog kruha i jedno poširano jaje pa prelijte juhom i poslužite.

podijeli