sastojci
- 50 g mrkve
- 80 g korijena celera
- 50 g peršina, korijen
- 50 g peršina + list
- 100 g crvenoga luka
- 1 češanj češnjaka
- 80 ml bijeloga vina
- 40 ml maslinova ulja
- 2-3 zrna papra
- 2-3 kosti
- 200 g crvenoga luka
- 2 češnja češnjaka
- 600-800 g krumpira
- 1 zelena čili papričica
- 50 ml maslinova ulja
- 2-3 grančice peršina
- sol, papar i kumin
Način pripreme
Grilano meso – oko 100 g mesa po osobi. Napravite mesni temeljac. Crveni luk, mrkvu, celer i korijen peršina nasjeckajte i popržite na maslinovu ulju. Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da zabijeli, pa ga podlijte vinom i nastavite kuhati.
Kada alkohol ispari, podlijte vodom i dodajte rascijepane kosti, zrna papra i listiće peršina pa kuhajte 20 minuta. Crveni luk nakrupno narežite i pržite ga na maslinovu ulju 5 minuta. Češnjak i kumin zgnječite u mužaru pa dodajte na poprženi luk, a potom dodajte i krumpir narezan na kriške pa zalijte temeljcem i kuhajte dok krumpir ne omekša. Začinite solju i paprom.
Meso narežite na kocke pa ih pred kraj kuhanja dodajte u juhu. Na kraju dodajte nasjeckanu zelenu papričicu, pospite peršinom i poslužite.
Ovo je idealna juha da iskoristite meso koje vam je ostalo nakon roštiljanja. Juha mora biti ljuta, pa ako nemate svježu, zelenu čili papričicu, upotrijebite kajenski papar, čili ili peperoncino papričicu. Ova je juha dobra za liječenje mamurluka.