Zeleni njoki u crvenom umaku

sastojci

Za njoke

  • 300 g špinata
  • 300 g krumpira
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • sol
  • 0.5 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žlica ulja

Za umak

  • 800 g pelata
  • 1 žličica šećera
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 50 g sira Grana Padano
  • sol i papar

Način pripreme

01

Špinat operite i kratko prokuhajte. Dobro ga ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici. Stavite ga u cjedilo i pritišćite žlicom da istisnete svu suvišnu tekućinu.

02

Krumpir u ljusci skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ga, ogulite i ohladite pa ga dobro protisnite (propasirajte), dodajte brašno, jaje, malo soli, muškatni oraščić, ulje i pripremljeni špinat pa umijesite tijesto.

03

Od dobivenog tijesta na pobrašnjenoj dasci oblikujte duge valjčiće, a zatim izrežite njoke. Kuhajte ih u slanoj kipućoj vodi sve dok ne isplivaju na površinu.

04

Narezane pelate, šećer, protisnuti češnjak, malo soli i papra pirjajte na blagoj vatri oko 10 minuta, a pred kraj umiješajte nasjeckani peršin.

05

Njoke poslužite s umakom od rajčice posute naribanim sirom.

podijeli

Proizvodi iz recepta