Zelena pastrva
sastojci
- 0.25 kg Pastrva file očišćena
- 0.3 kg maslinovo ulje
- 0.1 kg maslac
- 0.05 kg limun
- 0.4 kg Zamrznuti grašak
- 0.01 kg Svježi češnjak
- 0.05 kg Svježa Rotkvica
- 0.01 kg Svježa Chilli papričica
- 0.05 kg Bučine sjemenke
- 0.01 kg Timijan sviježi list i cvije
- 0.03 kg sol
- 0.01 kg Papar u mlincu
Način pripreme
01
Pripremiti filete pastrve prije pečenja.
02
Kuhati grašak dok ne ispliva te dodati češnjak i maslinovo ulje, napraviti pire štapnim mikserom, te začiniti.
03
Bučine sjemenke tostirati.
04
Pečenu pastrvu ostaviti u tavi dodati maslac i limunov sok sviježi timijan i to podlijevati.
05
Sačuvati pokoj kuhani grašak i rotkvicu za dekoraciju.