Zapečene tagliatelle s povrćem
sastojci
- 250 g tjestenine (tagliatelle)
- 20 g maslaca
- 3 žlice maslinova ulja
- 200 g tikvica
- 80 g ljubičastog luka
- 200 g svježe crvene paprike
- 30 g naribanog parmezana
- sol
- svježe mljeveni šareni papar u zrnu
Način pripreme
U posudu za pečenje (28x18 cm) stavite na ploške narezane tikvice i ljubičasti luk te očišćenu papriku narezanu na kockice.
Zalijte ih otopljenim maslacem, uljem, lagano posolite i pospite grubo mljevenim šarenim paprom. Dobro izmiješajte i pecite 15 - 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
Rezance skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ih i kratko isperite hladnom vodom. Dodajte ih povrću, izmiješajte i pecite još 10-ak minuta.
Izvadite iz pećnice, pospite naribanim parmezanom i poslužite.