Zapečene tagliatelle s povrćem

sastojci

  • 250 g tjestenine (tagliatelle)
  • 20 g maslaca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 200 g tikvica
  • 80 g ljubičastog luka
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 30 g naribanog parmezana
  • sol
  • svježe mljeveni šareni papar u zrnu

Način pripreme

01

U posudu za pečenje (28x18 cm) stavite na ploške narezane tikvice i ljubičasti luk te očišćenu papriku narezanu na kockice.

02

Zalijte ih otopljenim maslacem, uljem, lagano posolite i pospite grubo mljevenim šarenim paprom. Dobro izmiješajte i pecite 15 - 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.

03

Rezance skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ih i kratko isperite hladnom vodom. Dodajte ih povrću, izmiješajte i pecite još 10-ak minuta.

04

Izvadite iz pećnice, pospite naribanim parmezanom i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta