sastojci

  • 250 g tjestenine penne
  • 200 g mini rajčica
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g crnih maslina
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 25 g maslaca
  • 3 žlice ulja
  • 400 ml bešamel umaka
  • 200 ml mozzarelle
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol, papar
  • rastopljeni maslac za premazivanje kalupa

Način pripreme

01

Tjesteninu skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite i isperite pod hladnom vodom.

02

U zagrijanu tavu stavite maslac i maslinovo ulje. Kad se dobro zagriju, stavite sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte na polovine prerezane mini rajčice i popržite nekoliko minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. Prelijte pasiranom rajčicom, pospite sušenim bosiljkom i timijanom, dodajte masline i na srednjoj vatri pirjajte 5 – 6 minuta.

03

Dodajte kuhane penne, nasjeckani peršin, posolite, popaprite pa dobro promiješajte. Prebacite ih u vatrostalni kalup (28 x 18 cm) namazan rastopljenim maslacem.

04

U manjoj posudi zagrijte bešamel, a kad zakuha, dodajte naribanu mozzarellu i na laganoj vatri miješajte dok se sir u potpunosti ne otopi, potom prelijte preko penna u vatrostalnoj posudi. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 20 – 25 minuta. Poslužite toplo.

Mini rajčice i passatu možete zamijeniti jednom limenkom pelata (400 g).

podijeli

Proizvodi iz recepta