Zapečena tjestenina sa sirom i šparogama
sastojci
- 300 g tjestenine (makaroni, penne ili fusilli)
- 120 g luka
- 300 g šparoga
- 1 tikvica
- 4 žlice ulja
- 1 ljuta papričica
- 3 češnja češnjaka
- 300 ml kiselog vrhnja
- 150 g svježeg sira
- 50 g naribane gaude
- sol
- papar
- maslac za premazivanje kalupa
Način pripreme
Tjesteninu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, ocijedite je i isperite.
Šparogama odstranite donji čvrsti dio i skuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
Na zagrijano ulje stavite luk narezan na tanje ploške i pržite ga do zlatnožute boje.
Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckanu papričicu, tikvicu narezanu na tanke ploške i kratko pržite.
Dodajte kuhanu tjesteninu, lagano posolite, popaprite i dobro izmiješajte.
Kratko zagrijte, a zatim stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Kiselo vrhnje pomiješajte sa svježim sirom i umiješajte u tjesteninu. Po vrhu rasporedite kuhane šparoge i pospite preostalim sirom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 10 - 15 minuta.