sastojci

  • 300 g tjestenine (makaroni, penne ili fusilli)
  • 120 g luka
  • 300 g šparoga
  • 1 tikvica
  • 4 žlice ulja
  • 1 ljuta papričica
  • 3 češnja češnjaka
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 150 g svježeg sira
  • 50 g naribane gaude
  • sol
  • papar
  • maslac za premazivanje kalupa

Način pripreme

01

Tjesteninu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, ocijedite je i isperite.

02

Šparogama odstranite donji čvrsti dio i skuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

03

Na zagrijano ulje stavite luk narezan na tanje ploške i pržite ga do zlatnožute boje.

04

Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckanu papričicu, tikvicu narezanu na tanke ploške i kratko pržite.

05

Dodajte kuhanu tjesteninu, lagano posolite, popaprite i dobro izmiješajte.

06

Kratko zagrijte, a zatim stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.

07

Kiselo vrhnje pomiješajte sa svježim sirom i umiješajte u tjesteninu. Po vrhu rasporedite kuhane šparoge i pospite preostalim sirom.

08

Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 10 - 15 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta