Zapečena sarma

Ukupno trajanje
100
Min
min

sastojci

  • 600 g mljevenoga mesa
  • 100 g crvenoga luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g riže
  • 800 g narezanog kiseloga kupusa
  • 50 g svinjske masti
  • 800 ml mesnoga temeljca
  • 400 ml milerama
  • sol i papar
  • mljevena paprika, po želji

Način pripreme

01

Na svinjskoj masti pržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. Zatim dodajte meso pa miješajte i kuhačom razdvajajte meso da se ne stvaraju grudice. Začinite i pirjajte meso desetak minuta. Potom dodajte rižu i pirjajte još 5 minuta.

02

U posudu za pečenje stavite na dno pola količine narezanog kupusa, rasporedite po njemu meso i rižu pa ih pokrijte kupusom. Zalijte temeljcem samo toliko da temeljac prekrije sastojke pa poklopite i pecite oko 60 minuta u pećnici na 180 °C. Nakon pola sata pečenja, posudu otklopite i vratite u pećnicu na još pola sata.

03

Razmutite mileram i prelijte ga preko jela pa pecite još 10 minuta.

04

Poslužite uz kuhani krumpir, a ako želite, pospite nasjeckanim bosiljkom.

Ako nemate temeljca, ovo jelo možete podlijevati i vodom.​

podijeli

Proizvodi iz recepta