ZAPEČENA RIŽA S PILETINOM, SIROM I POVRĆEM

sastojci

  • 300 g pilećih prsa
  • 200 g riže
  • 30 ml maslinova ulja
  • 10 g soli
  • 5 g crnog papra
  • 5 g suhog timijana
  • 150 g brokule
  • 100 g luka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g naribanog sira (gauda ili cheddar)
  • 100 ml pilećeg temeljca

Način pripreme

01

Rižu isperite pod mlazom hladne vode i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, zatim je ocijedite.

02

Pileća prsa narežite na kockice, posolite, popaprite i pospite timijanom. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite piletinu dok ne porumeni.

03

Luk nasjeckajte i popržite u istoj tavi, dodajte brokulu narezanu na manje komade i pirjajte nekoliko minuta. U velikoj zdjeli pomiješajte rižu, piletinu, povrće i vrhnje za kuhanje.

04

Smjesu prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijte pilećim temeljcem i pospite naribanim sirom. Pecite oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, dok se sir ne rastopi i lagano zapeče.

05

Poslužite toplo uz salatu ili kiselo vrhnje.

podijeli