ZAPEČENA RIŽA S PILETINOM, SIROM I POVRĆEM
sastojci
- 300 g pilećih prsa
- 200 g riže
- 30 ml maslinova ulja
- 10 g soli
- 5 g crnog papra
- 5 g suhog timijana
- 150 g brokule
- 100 g luka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g naribanog sira (gauda ili cheddar)
- 100 ml pilećeg temeljca
Način pripreme
01
Rižu isperite pod mlazom hladne vode i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, zatim je ocijedite.
02
Pileća prsa narežite na kockice, posolite, popaprite i pospite timijanom. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite piletinu dok ne porumeni.
03
Luk nasjeckajte i popržite u istoj tavi, dodajte brokulu narezanu na manje komade i pirjajte nekoliko minuta. U velikoj zdjeli pomiješajte rižu, piletinu, povrće i vrhnje za kuhanje.
04
Smjesu prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijte pilećim temeljcem i pospite naribanim sirom. Pecite oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, dok se sir ne rastopi i lagano zapeče.
05
Poslužite toplo uz salatu ili kiselo vrhnje.