Zapečena palenta sa svinjetinom i mladim lukom

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

  • 300 g svinjetine od buta
  • 1.5 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlice ulja
  • 2 šalice instant palente
  • 4 šalice vode
  • 1 žličica maslaca
  • 1 žličica mješavine provansalskih začina
  • 150 g mozzarelle
  • 150 g cherry rajčica
  • 4 mlada luka
  • 2 žlice naribanog parmezana

Način pripreme

01

Meso narežite na kockice veličine zalogaja. U veliku tavu dodajte ulje, kad se zagrije dodajte meso i pržite oko 10 minuta dok ne dobije boju sa svih strana. Maknite s vatre, posolite i popaprite.

02

Palentu skuhajte prema uputi na ambalaži, dodajte joj maslac i mješavinu provansalskih začina i sve dobro promiješajte. Rajčice operite i prerežite na pola, a mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće.

03

Keramički pekač lagano nakapajte uljem, izlijte polovicu skuhane palente, po palenti rasporedite meso, dodajte rajčice, natrganu mozzarellu i narezani mladi luk.

04

Prelijte preostalom palentom, pospite naribanim parmezanom i kuhačom lagano prođite cik-cak kroz jelo tako da se svi sastojci malo pomiješaju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C.

Ovakav složenac možete pripremiti i s istom količinom mljevenog mesa.​

podijeli

Proizvodi iz recepta