sastojci

  • 150 g S-BUDGET kukuruzne krupice
  • 250 g S-BUDGET feta sira
  • 200 g tikvica
  • 150 g mladog luka
  • 250 g svježe crvene paprike
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar
  • 100 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2-3 grančice timijana

Način pripreme

01

Zakipite mlijeko, 400 ml vode, 50 ml maslinova ulja i sol, ukuhajte krupicu, miješajte 2 – 3 minute, maknite s vatre, umiješajte maslac i 100 g feta sira.

02

Mladi luk narežite na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela, papriku na trakice, tikvicu na kolute. Popecite u dobro zagrijanom woku najprije papriku, odložite sa strane, zatim tikvice i u zadnjoj turi bijeli dio mladog luka.

03

Prebacite palentu u masnim papirom obložen kalup, na vrh dodajte povrće, začinite solju i svježe mljevenim paprom, pospite ribanom fetom i zapecite u pećnici na 190 °C 8 minuta.

04

Pospite zelenim dijelom mladog luka, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dekorirajte grančicom timijana i poslužite.

U palentu po želji možete dodati i začinsko bilje.

podijeli