Zapečena palenta s povrćem i feta sirom
sastojci
- 150 g S-BUDGET kukuruzne krupice
- 250 g S-BUDGET feta sira
- 200 g tikvica
- 150 g mladog luka
- 250 g svježe crvene paprike
- 100 ml maslinova ulja
- sol, papar
- 100 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 2-3 grančice timijana
Način pripreme
01
Zakipite mlijeko, 400 ml vode, 50 ml maslinova ulja i sol, ukuhajte krupicu, miješajte 2 – 3 minute, maknite s vatre, umiješajte maslac i 100 g feta sira.
02
Mladi luk narežite na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela, papriku na trakice, tikvicu na kolute. Popecite u dobro zagrijanom woku najprije papriku, odložite sa strane, zatim tikvice i u zadnjoj turi bijeli dio mladog luka.
03
Prebacite palentu u masnim papirom obložen kalup, na vrh dodajte povrće, začinite solju i svježe mljevenim paprom, pospite ribanom fetom i zapecite u pećnici na 190 °C 8 minuta.
04
Pospite zelenim dijelom mladog luka, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dekorirajte grančicom timijana i poslužite.
U palentu po želji možete dodati i začinsko bilje.